čtvrtek 1. listopadu 2012

Zájem o "druhý pilíř" může mít jedině totální blb !!!

Stačí jen sčítání malých čísel, aby bylo všechno jasné...
Dnes se platí do důchoďáku ( státního ) 28 procent. Přihlášením se do pilíře se bude platit i nadále 28 procent, jenom se rozdělí na 25% do státního + 3% do soukromého fondu, ale navíc do toho soukromého si musí přidat další dvě procenta, takže namísto 28 procent nyní bude platit 30 procent, tedy více. 
Ty 2 procenta dostane soukromník, který si s nimi může dělat co chce a plátce nesmí přestat jej dotovat. 
Záruka, že z toho něco někdy uvidí je nulová. Takže pouze blb může takhle počítat. 
Co na ten jeho "soukromý účet" , kam bude dávat 3 převedená + 2 přidaná procenta, tedy 5% přidá stát je jen fígl, "vrabec na střeše". Podle zlodějských praktik současné vlády tam budou vlastně převádět státní peníze od nás všech, které si soukromník může klidně ukrást, kdy se mu zlíbí, ovšem po dohodě s Kalouskem a Drábkem, kolik jim z toho nakradeného pošle na jejich účty...
Takže opravdu je to totálně debilní blbost, tedy pro občany, ne pro vládu a soukromé správce fondů, kteří si klidně mohou léta hrabat podle libosti. Nekontrolovatelné peníze, jakmile se někde objeví, moc dlouho se tam neohřejí...A druhý políř je přesně toto, vytvořit fondy nekontrolovatelných peněz, aby měli v případě potřeby "kam hrábnout" !!!

Ten kdo bude šetřit a dávat peníze do 2 pilíře je blázen.
Jako náhodou je v zákoně o penzijní reformě chyba, která umožní podnikatelům a firmám neodvést do státního rozpočtu 21 miliard korun a jako náhodou směřuje všechno k tomu, že od prvního ledna 2013 bude jednotná DPH 17,5 %, což by znamenalo zvýšení cen všeho nejmíň o 10%. 
Znamená to tedy, že k polovičním odvodům na zdravotní pojištění pro podnikatele, paušály pro podnikatele a ke skutečnosti, že DPH odvádí jenom 30% podnikatelů, přibude další podstatná úleva podnikatelům a firmám. 
Takže firmy a podnikatelé z 80% zahraničních firem tady podnikají, využívají tady pracovní sílu, přírodu, infrastruktůru, státní správu, odvádějí ročně z našeho státu přes 800 miliard zisku, ale neplatí žádné daně. 
Všimněte si že se zahraničním firmám tady daří, protože jinak by tady nebyly, že? No a veškereé jejich ztisky a náklady na vytváření těchto zisků zaplatíme my. A protože my chuďasové to nestačíme platit, tak nás vláda zadlužuje každým rokem víc a víc. Takže současný dluh státu činí 1,7 bilionu korun, města jsou zadlužené 1,2 bilionem korun a občané 1,5 bilionem kroun. Jenom úroky státního dluhu čini 900 miliard korun ročně a u těch dluhů obcí a občanů to bude stejné tudíž dalších 2 x 900 miliard korun. 
Už teď jsme totálně vytunelování a bude se tunelovat dál pomocí restitucí cirkví a samozřejmě pomocí zákona o důchodové reformě, která zařídí totální vytunelování důchodového účtu prvního pilíře. S tím, že nám říkají že důchody žádné nebudou a v zákoně zařídili, že ten kdo se narodí v letošním roce, půjde do důchodu v 72 letech, což je z hlediska biologického úplný nesmysl. Podívejte se na člověka kterému je 72 let a posuďte sami jestli jet o možné. 
No tento člověk podle nynějších zákonu si bude odvádět peníze do druhého pilíře, kde nemá záruku, že vůbec něco dostane, potom co tam bude dávat 49 let peníze, protože v zákoně je napsáno, že fond na rozdíl od nynějšího třetího pilíře neručí za vklady. Tudíž klidně v důchodovém věku řekne klientovi, že tam nic nemá. 
Kdo by do takového fondu šetřel je u mně blázen.

Z diskuze ke článku: "Lidé o druhý pilíř nestojí, prý se jim nevyplatí"
http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/ekonomika/Lide-o-druhy-pilir-nestoji-pry-se-jim-nevyplati-252030/diskuse

Žádné komentáře:

Okomentovat